Toine Claessen

In 2009 ben ik gestart met het architecten- en adviesbureau gespecialiseerd in duurzaam bouwen, met oog voor onderhoud en beheer.
In 1979 ben ik afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven bij prof. Peter Schmid, oprichter van de VIBA (Vereniging Integrale Biologische Architectuur), en prof. Wim Eikelenboom (EGM architecten).

Van 1980 tot 1982 was ik werkzaam bij het Arnhemse bureau Lammertsma, Veerman & Lammers.
Van '82 tot medio '97 was ik als maat verbonden aan de maatschap ARCOS architecten te Duiven. Dit bureau heeft zich - vanaf de oprichting - ingezet voor een gezondere woon- en leefomgeving (nu duurzaam bouwen geheten).
In deze periode zijn diverse projecten gerealiseerd, zowel binnen als buiten de regio, zoals o.a. in Rotterdam na het winnen van een prijsvraag. Bovendien haalde ik een 1e prijs in de nationaal uitgeschreven VIBA-prijsvraag voor de locatie Roermond. Dit project is inmiddels gerealiseerd.
Van '97 tot '99 was ik als projectarchitect werkzaam bij Veerman & Partners Architecten Ingenieurs te Arnhem, waar ik mij voornamelijk heb beziggehouden met ontwerpen van projecten in de zorgsector en ouderenhuisvesting.
Van 2000 tot 2002 was ik als projectarchitect werkzaam bij Architectenbureau Coppen, vanuit een filiaal in Doorwerth. Tijdens deze periode heb ik vooral gewerkt aan stedelijke inbreidingsplannen, met name in de gemeente Huissen (Arnhemse Poort). Woningbouw in combinatie met commerciƫle ruimten.
Vanaf 2001 tot 2009 was ik in dienst bij GAJ architecten te Arnhem; dit bureau is met name actief op het gebied van de scholenbouw, zowel basis, bijzonder als middelbaar onderwijs. Door mijn bagage als woningbouwontwerper kreeg ik de opdracht het ontwerp te verzorgen van multifunctionele accommodaties en (school)woningen in het basisonderwijs.

Daarnaast ben ik actief in de muziek, als gitarist, musicus, componist/tekstschrijver en als organisator van akoestische concerten. Ook ben ik weer gestart met vrij tekenen en aquerelleren. Zie voor meer info: www.toineclaessen.webnode.nl

 

 

 


Toine-Claessen